videobellen met leeftijdsgenoten in Zagreb

Leerlingen IKC De Sterrekijker videobellen met Zagreb

Kinderen van IKC De Sterrekijker videobellen met hun leeftijdsgenoten in Zagreb, Kroatië. Een mooi voorbeeld van internationalisering in het basisonderwijs.

Een van onze juffen op IKC De Sterrekijker is eind vorig jaar samen met een juf van een school in Kroatië een klein kerstproject gestart. Hun klassen hebben elkaar in december via Teams gebeld. De kinderen wensten elkaar fijne feestdagen en zongen kerstliedjes in hun eigen taal. Sommige kinderen probeerden zelfs Engels te praten, zo goed!

Na het videobellen stuurden de kinderen van De Sterrekijker handgemaakte kerstkaarten en typisch Nederlandse lekkernijen naar hun nieuwe vrienden. Wie weet ontvangen ze binnenkort wel post uit Kroatië!

Het project werd geïnspireerd door een cursus die de juf van De Sterrekijker volgde via het Erasmus+ programma van Stichting H3O, waar ze in contact kwam met de school in Zagreb. Een prachtig voorbeeld van hoe kinderen op een leuke en leerzame manier kennis kunnen maken met een andere cultuur.

Scroll naar boven