Aftrap Insula Connect

Het was een bijzondere dag gisteren voor de leerlingen van het Insula College. Onder leiding van Young Impact trapten zij het schooljaar af in het stadion van FC Dordt. Daar was de kick-off van Insula Connect; een project rond burgerschapsvorming voor leerlingen van het voorlaatste examenjaar. Zo’n 400 leerlingen werden verrast met een Take Over. In plaats van les gingen ze aan de slag om positieve impact te maken in de buurt.

jongeren laten nadenken over hun rol in de maatschappij

Burgerschapsonderwijs stimuleert jongeren na te denken over hun rol in de maatschappij. Het biedt ze de kans te ervaren hoe het is om positieve impact te maken en (vrijwillig) iets voor de samenleving te doen. Dit sluit helemaal aan bij de visie van het Insula College, die leerlingen stimuleert actief te zijn binnen én buiten de school. Insula Connect wordt vormgegeven in samenwerking met Young Impact en Netwerk Dordtse Helden Helden.

Scroll naar boven